Потребителски аватар
DemoLitioN
Respected
Respected
Мнения: 3263
Регистриран: преди 8 години
Ник в играта: DemoLitioN
Вашият пол е: Мъж
Контакти:
Статус: Извън линия

[Предложения] Регистрация на нови акаунти

Мнение от DemoLitioN » преди 10 месеца

Тук ще ви представя няколко мои предложения, които ще спомогнат за по-бързата, удобната и добрата регистрация на нови потребители, което е важна част за развитието на веригата (макар да се съмнявам в това)..

1. Първото ми предложение е за справянето с ботовете. За целта трябва да сложите reCaptcha, който е може би най-добрия възможен начин за справянето на този проблем + активация на акаунтите (мисля, че това го има в момента, но все пак).

2. Второто ми предложение е свързано с улесняването на регистрацията за чужденци, което се състои от две стъпки, освен ако умишлено не сте го направили така де (дори това няма да ме изненада вече)..
2.1 Първото от двете е да си оправите езиковия пакет, така че от падащото меню на "Език" да може да се избере български или английски, както е на снимката, а не както е сега само "British English", който не действа..
Изображение
2.2 То се препокрива с първото ми предложение, а именно да се смени спам бот защитата, но мотивите тук са ми, че за един чужденец е почти невъзможно или да кажем сложно да знае "Кога е създадена българската държава?" написано на език, който дори не разбира. То сигурно и някои българи не знаят, но те поне лесно може да се справят като потърсят в Google.. Сами може си направите експеримент като опитате да познаете коя година е създадена Франция, Англия или някоя друга държава, съчетано с неразбиране на въпроса..

3. Третото ми предложение е свързано с премахването на излишните неща, за да може по-бързо и лесно да се прави нова регистрация.
Изображение
Тези 4 неща са напълно излишни при самата регистрация според мен, защото няма връзка към нея, което само бави повече от необходимото самия процес. Всеки, който желае по-късно може да ги добави от профила си, когато и ако пожелае. Отделно много хора бъркат Email-a, с този, който е нужен за самата регистрация и същият по-късно се вижда в профилите им, а някой може и да не желае това.

4. Четвъртото ми предложение е когато си напишеш потребителското име отстрани да ти изписва дали името е свободно или заето, защото сега чак като дадеш "Прати" разбираш и евентуално ако е заето трябва да пишеш данните отново, което е досадно.
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека

Заключена

Върни се в “Стари предложения”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта