Потребителски аватар
325d
Сървър Администратор
Сървър Администратор
Мнения: 43
Регистриран: преди 7 месеца
Ник в играта: BullymeisteR
Контакти:
Статус: Извън линия

Какво е CSS ?

Мнение от 325d » преди 5 месеца

CSS (Cascading Style Sheets) е език за описание на стилове (език за стилови листове, style sheet language) – използва се основно за описване на представянето на документ, написан на език за маркиране. Най-често се използва заедно с HTML, но може да се приложи върху произволен XML документ. Официално спецификацията на CSS се поддържа от W3C.

CSS е създаден с цел да бъдат разделени съдържанието и структурата на уеб страниците отделно от тяхното визуално представяне. Преди стандартите за CSS, установени от W3C през 1995 г., съдържанието на сайтовете и стила на техния дизайн са писани в една и съща HTML страницата. В резултат на това HTML кода се превръща в сложен и нечетлив, а всяка промяна в проекта на даден сайт изисквала корекцията да бъде нанасяна в целия сайт страница по страница. Използвайки CSS, настройките за форматиране могат да бъдат поставени в един единствен файл, и тогава промяната ще бъде отразена едновременно на всички страници, които използват този CSS файл.
Източник: bg.wikipedia.org
Последна промяна от Drea<M>40 на 27 Май 2019, 14:11, променено общо 2 пъти.
Причина: Добавих правилния и достоверен източник и отключих темата! Следващия път не пиши себе си, а там от където си ги взел.
Без риск няма наслада! :finger:

Отговори

Върни се в “CSS”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост