JailBreak за новаци [guide]

Тук ще се преместят всички стари теми и предложения от раздел ''ЗА СЪРВЪРИТЕ''.
Аватар
Активен
Активен

Мнения: [ 274 ]
Регистриран на: 09 Ное 2017, 14:25
Ник в играта: Psych0_91
Скайп профил: live:nixe21
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: Antwerpen, Belgium
Обратна връзка:

JailBreak за новаци [guide]

Мнение от Nixe »

~ Разяснения по мода ~


Jailbreak сървърът пресъздава характерната за един модерен затвор атмосфера, където Ви се дава възможността да играете от отбора на една от враждуващите страни - криминалните затворници или надзирателите. Всеки отбор изпълнява предварително зададена функция :
1. Затворниците ( T-team ) имат за цел да победят надзирателите, като за това са им предварително предоставени оръжия, с които да осъществят задача си. Всеки рунд се предоставят различни задачи, които могат да включват игри, състезания или команди за местоположение. При неизпълнение на командите, затворниците биват наказани, в повечето случаи с убийство.
2. Надзирателите ( CT-team ) са пазителите на затвора. Те трябва стриктно да следят за изпълнението на командите и да убиват разбунтувалите се затворници. Всеки рунд от тях се избира един главен надзирател ( simon ), който определя как ще протече рунда, какви ще са заповедите и съответното време за тях. Отличителен белег за него е зеленият цвят, с който е оцветен skin-a му. Надзирателите са длъжни да пазят саймъна, в противен случай той може да бъде убит, докато задава команди.

~ Често използвани команди ~
[/size]

1. Freeze - Замръзвате на едно място, без да мърдате мишката или да натискате бутони по клавиатурата, които биха ви раздвижили в игра.
2. Duck - клякате ( с ctrl бутона )
3. Jump - скачате ( space )
4. Walk - ходене ( a/w/s/d + shift )
5. Up - изправени, тоест нормалното положение по време на игра
6. Hit/punch - удряне ( ляв бутон на мишката за нормален удар, десен за ритник
7. Run - бягане

~ Prisoner walkthrough ~


Играта като затворник винаги е била по-трудна от тази на надзирателите. Трябва постоянно да следите за команди, да избягвате пряк сблъсък с надзиратели и отделно трябва да се стараете да печелите игри за по-големи печалби. Основната ви парична единица по време на игра ще са JBPacks, които ще получавате от убийства( 3 packs за убит надзирател в тялото, 5 packs за убит надзирател с headshot) или от награди за минати състезания. В началните минути на игра командите ще варират около 2-3 места, като в повечето случаи това са линия, изолатор, килии. Повечето задачи изискват специфично стоене до определен обект(по-горе споменатите), като могат да се добавят различни предлози за място, които биха затруднили затворниците в определеното време. Тези предлози могат да бъдат - над/върху/до/пред/под/близо до/плътно и прочие. Винаги трябва да внимавате как точно са зададени, защото в много от случаите надзирателите добавят отрицателни частици("не"), които променят коренно положението. Най-простият пример - замръзнете в килия до задната стена плътно, не гледайте тавана. Който след изминалото време все още гледа тавана на помещението - гори от играта, а това не бихте искали да ви се случи, особено с дългите забавяния на някои играчи. Различните рундове продължават различно време, което може да варира от 2 минути до 20, отегчавайки ви.
Правенето на бунт не винаги е лесна задача. Понякога то е свързано с добра отборна игра, залъгване на надзирателите и постигане на желания ефект, а именно - масов бунт, който полицаите не винаги могат да овладеят бързо и ефикасно. Повечето карти съдържат в различни тунели/скрити помещения/дупки оръжия, които биха помогнали в първоначалните начинания. Но ако ви се наложи да бунтувате самостоятелно, имайте предвид някои тънкости:
* Винаги оглеждайте района около вас, не знаете кой, къде и по какъв начин се крие.
* Внимавайте с надзиратели, които са на далечно разстояние - много от тях си взимат снайпер, с който могат лесно да прекратят пламналия бунт.
* Винаги избирайте лесни противници, тоест такива, които биха се затруднили да ви убият. Такива са например играчи с бавни оръжия, трудни за отреагиране, надзиратели на малко кръв и такива, близки до местоположението ви, където е напълно възможно други затворници да ви подкрепят в начинанието.
* При изпълняване на командите винаги поглеждайте кой надзирател точно коя зона пази, така лесно бихте могли да предвидите къде ще е най-подходящо да се измъкнете.
* Никога не прибързвайте с купуването на силни оръжия, изчаквайте момента и атакувайте с умисъл. Магазинът за нормални оръжия се отваря с /shop1, а този за гранати и допълнителни ъпгрейди(бързина, безшумни стъпки и прочие) - /shop. Ако прибързате прекалено много има възможност да ви убият и да съжалявате за изгубените JBPacks.
За да "прогресирате" при дадена карта, се нуждаете от убийства. Колкото повече правите, толкова по-големи награди ще стават при даден брой. Използвайте създалите се обстоятелства/затруднения при други затворници като свой плюс. Тогава е подходящият момент да се прокраднете и да помогнете по един или друг начин в създалата се соматоха. За по-търпеливите играчи - можете да изчакате до края на рунда, където ще ви бъде предоставено меню с различни дуели, където ако сте достатъчно добри лесно можете да натрупате "капитали".

~ Guard walkthrough ~


Ако бъдете редовни и сте се запознали напълно с правата на сървъра(понякога се изисква и игрален опит, не само теория) ще ви бъде предоставен шансът да играете от отбора на надзирателите. Това е ключово, защото по този начин се вижда как се справяте в "стресови" ситуации, а и може да е показател за нататъчното ви развитие в сървъра. Трикове за игра няма, просто трябва да внимавате какво правите и разбира се да опитвате да овладявате положението, като убивате бунтуващите затворници, пазите саймъна или следите за неизпълнение на командите. Ключово в играта ви като надзирател е не толкова пазенето на съотборници, колкото бдителността ви, защото понякога вие можете да се окажете пречката в отбора и да причинявате проблеми. Изисква се най-елементарна организация и контрол.
На по-късен етап, когато смятате, че сте готови, можете да поемете ролята като саймън. Той дава команди и времето за изпълнение. В началото можете да започнете с най-елементарни команди, касаещи началните места по картата, като най-логично е да започнете с килиите. Команди за килии има всякакви, използвайте различни предлози. Ето няколко начални, написани на латинеца, както е в играта:
* "Freeze v kilii na zadna stena."
* "Freeze pred kilii, gledaite tavana/nadolu/nastrani "
* " Duck do prozorci na kilii, gledaite kum vhodna stena/zadna/stranichni"
* " Duck po dvoiki edin vurhu drug v kilii, koito nqma drugar umira" - Тук трябва да си намерите другар и да оформите нещо като малка кула, клекнали един върху друг в килията.
Със следващите команди можете да обикаляте из картата, като давате на затворниците игри на затворниците. Те могат да се състоят в бягане, скачане, катерене, а защо не и футбол, волейбол и прочие. Давате на награди не е задължително, но по този начин карате затворниците да стоят мирни в чакане на "трофея", в зависимост от това дали си заслужава. Наградите могат да бъдат JBPacks, правото да изберат някой да умре(имате право на максимум 3-ма играчи), правото да си изберат съотборник(ако следващата игра изисква отборно надбягване) и т.н .
При тъй наречените "бунтарски карти" обаче, играта е доста по трудно. Под "бунтарски" се имат в предвид повечето карти, където килиите са разположение в малки/тясни/тъмни помещение, където видимостта е силно намалени. В такъв случай е най-добре още при началните команди да се опитате да избиете възможно най-много затворници с началните команди. Е, не е необходимо да остават от 23 - 2-ма играчи, но е препоръчително бройката им да не надвишава 10. Ключово тук е да добавяте неща към командите, като "koito se otkloni ymira" ; "ako se zabavite prekaleno mnogo ymirate" ; " koito izleze ot kiliq umira" . Те са много ефикасни и намаляват диапазона на действие на затворниците.
При убиване на играч се появява меню, от което можете да изберете причина. Ако искате да изберете собствена причина - избирате последната опция.
Много от играчите обаче срещат трудности в изписване на командите(някои пишат бавно, други бързо). Решението на това се състои в два варианта:
1. Използвате Саймън менюто, където са представени безброй команди, целящи улеснение на играчите.
2. Правене на "bind", при който чрез едно натискане на бутон ви излиза цяла команда в чата. Той се прави по следния начин:
* Избирате бутон
* Обмисляте каква команда да сложите. Примерно "na liniq freeze"
* Пишете в конзолата bind "съответния бутон" "na liniq freeze"
* При натискането на този бутон ще ви излезе автоматично командата в чата. Така пестите време и усилия. Същото можете да направите с другите важни команди, а именно:
/simon - ставате саймън
/time 5/10/20/30 - давате определено време за изпълняване на командата
/open - отваряне на килиите
Разберете кои бутони са ви най-достъпни и най-бързо бихте ги натиснали и си ги направете към съответните бутони.

~ Тактики и обяснения по дните ~


* Nemesis Day
Денят много наподобява на зомби ден, където затворниците биват въоръжени с картечници, а надзирателите трябва да ги убият, използвайки електрошок. При игра като затворник избягвайте да влизате в тесни пространства, тунели, стаи. Не се залъгвайте, че имате много патрони и ще успеете да убиете даден надзирател. Все пак 15 000 кръв не са малко, а и лесно можете да попаднете в капан, ако ви заобиколят няколко човека. Стойте заедно, не се хвърляйте в убийствени маневри срещу противниковия отбор и е сравнително голям шансът да оцелеете. Всеки отбор е оцветен в различен glow, така че дори и всичко около вас да е тъмно, пак можете лесно да се ориентирате.

* Spartan Day
Както си личи от името, битката е между спартанците(затворниците), които си служат с deagle + щит и надзирателите, които могат да използват различни оръжия. Щитовете са много триково оръжие, така че можете да правите различни тактики за игра. Избягвайте открити райони, където могат да ви убият отгоре, докато не гледате и винаги проверявайте различните коридори, защото не знаете къде са е скрил противниковият отбор. Надзирателите не притежават много кръв, затова се опитвайте да целите в главата, не се знае дали ще ви провърви в подходящия момент.

* Free Day
Съвсем нормален свободен ден. Тук в повечето случаи надзирателите не оцеляват, така че гледайте да сте първи при взимането на оръжия. Обикновено денят е идеален за бързо събиране на JBPacks, но все пак внимавайте, не всеки надзирател е толкова безобиден.

* Ninja Day
Меле с USP-та, така най-лесно може да се обясни. Има намалена гравитация, което за различните играчи е предимство/недостатък. Дори и да изглеждат силни, usp-тата понякога могат да ви изиграят лоша шега, тъй като надзирателите са с повишена кръв и ако не сте достатъчно точни, то можете да станете поредната жертва на противниковия отбор. Избягвайте да минавате в тесни пространства, да се бутате със съотборниците си и се пазете от "височините".

* Knife Day
В този ден е ключова отборната игра. Няма ли отборна игра - няма победа. При отсъствието на силни оръжия в отбора на затворниците (визирам bowlie knife, chainsaw), повечето играчи се разбягват наляво-надясно, а сам играч не би могъл да победи надзирател. Кръвта играе голямо значение, затова се опитвайте да скачате по няколко играча върху надзирател, повечето се паникьосват, а и ако съумеете да го удряте в главата, то хем ще го убиете по-бързо, хем по-малко затворници ще изгубят кръв.

* HideNSeek Day
Тук оръжията от страна на затворниците не действат, затова няма смисъл да гърмите по надзирателите. Целта е да намерите най-доброто място за криене, като се изисква предварително да сте се запознали с картата. Това е нещо, което повечето нови играчи не са направили и бързо биват намерени и убити. Не е препоръчително да се криете в килиите, но ако ви се наложи - отбягвайте началните килии, винаги първо тях проверяват. Крийте с в тъмни, неосветени помещения/места, където трудно биха ви забелязали.

* Shark Day
Надзирателите получават тъй наречения "noclip", който им дава възможността да минават през стените. Имат малко кръв, което ги прави уязвими. Не стойте до стени, не минавайте през коридори и не се задържайте много време на едно място. Стойте в групички и така все някой от вас ще види надзирателя и ще алармира останалите. Високите места (изолатор, балкони и прочие) са добро място, но често оставят малко поле за действие, така че ако не сте бързи в рефлексите, нямате място там.


Автор: zolfeca
Источник: Iplay.bg
Аватар
Новак
Новак

Мнения: [ 27 ]
Регистриран на: 03 Ное 2015, 20:43
Ник в играта: konq69
Скайп профил: Поверително.
Вашият пол е: Жена

Re: JailBreak за новаци [guide]

Мнение от konq69 »

мс брат
Последно промяна от Nichky на 07 Дек 2017, 02:02, променено общо 1 път.
Причина: Спам.
Изображение
Аватар
d_t
Respected
Respected

Мнения: [ 206 ]
Регистриран на: 17 Дек 2012, 23:38
Ник в играта: d_t
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: JailBreak за новаци [guide]

Мнение от d_t »

бр на zolfeca (:
Аватар
Активен
Активен

Мнения: [ 363 ]
Регистриран на: 27 Авг 2015, 21:24
Ник в играта: Dzh.
Скайп профил: Ligla_Petq
Вашият пол е: Жена
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: JailBreak за новаци [guide]

Мнение от Димитрова. »

Евала на Вальо хаха
Идва време,когато някой спира да ти липсва...
Но не защото не го обичаш,а защото си свикнал
него вече да го няма..
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "ЗА СЪРВЪРИТЕ"”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост