Страница 1 от 1

Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:14
от J|uMoH
Здравейте. От известно време и аз започнах да се занимавам с VHE (Vavle Hammer Editor) пробвах да направя свой собствен мап. Но след като измислих мапа, ми трябваха стълби. Добре, ама аз не знам как да направя стълби. Гледах в "youtube", но и там не разбрах. Някои от така да кажа "разбирачите на програмката", ако може, да ми помогнат. Благодаря.

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:16
от Huskoy ;]
Погледни от Google или youtube

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:20
от J|uMoH
Huskoy ;] написа:Погледни от Google или youtube
J|uMoH написа: Гледах в "youtube", но и там не разбрах.
Това да ти говори нещо?. Разбира се, че ако не знам се съветвам с youtube. Просто моля в темата да пишат тези, които са на "ти" с програмата. Знаят повечето неща. Хора като: aHaJLruH, Kuncho, ZONIK и пр..

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:22
от aHaJLruH
Кажи какъв вид стълби искаш да направиш? Такива които са със стъпала и слизаш по тях като "st" на Dust2 или просто стълба като в кулите на cs_deathmatch? Покажи ми точно каква ти е идеята.

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:27
от J|uMoH
aHaJLruH написа:Кажи какъв вид стълби искаш да направиш? Такива които са със стъпала и слизаш по тях като "st" на Dust2 или просто стълба като в кулите на cs_deathmatch? Покажи ми точно каква ти е идеята.
Значи, такива обикновени стъпала както са на dust2. Като тръгнеш от "Т" базата към А-то, там където се изкачваш по едни стълбички. Ето такива се опитвам да направя. Ако искаш ела в скайп, за да се изясним по-подробно.

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:53
от aHaJLruH
Разбирам те какво искаш. Ето как ги правя аз :

1. Правиш си едно продълговато правоъгълно блокче :
Изображение

2. Докато ти е маркиран натискаш Ctrl+C [копиране] и след това Ctrl+V [поставяне] и си ги наместваш едно над друго:
Изображение

3. Правиш няколко такива и така се получаваш тез стълби, ако искаш можеш да си променяш дължината на блокчетата и т.н. Ма мисля, че разбра идеята.
Изображение


`В случай, че искаш да са ти точно като на Д2 дърпаш едната страна на блокчетата и ги изравняваш за да няма пространство отдолу.

Re: Въпрос относно "stairs"

Публикувано на: 03 Май 2016, 20:58
от J|uMoH
Да. Това имах предвид. Само че, ако може (ако искаш и тук), но за всеки случай, ако може, ми приеми заявката за добавя на абонат в скайп. Тъй като съм новак и нищо не вдявам, да ми помагаш за напред. (Естествено, ако нямаш нищо против).

П.С Благодаря ти :)