Проблем с пинга в ЦС.
- Новак
Проблем с пинга в ЦС.
Здравейте.Ще ви обясня на кратко моя проблем.Вече почти 2 дни, когато вляза в ЦС, пинга ми е около 60-70 и ми се получава лаг.Преди това всичко си вървеше иделано, пинга си ми беше около 5-10, но сега незнам какво става...Как може да се получава така при положение, че FPS-то ми е 100.Въведох всички възможни команди, които биха намалили лага/пинга, но нямаше резултат.Пречистих компютъра си от вируси и ненужни файлове, но пак нямаше резултат.Дори се обаждах до интернет доставчика си, но и от там ми казаха, че не е свързано с интернета.Както споменах FPS-то ми е на макс.Ако някой има представа от къде мога да оправя проблема, нека сподели тук и ще му много благодарен.Може би трябва да кажа, че този проблем го имам само когато влизам в сървърите на една верига (не е вашата).Сега ще си помислите, че проблема е в интернета на хостерите на тази верига, но не е така, защото когато вляза само и единствено на мен ми лагва, другите играчи нямаха този проблем.Благодаря ви за отделеното внимание и ще се радвам да ми помогнете. 

- Напреднал
- Ник в играта: DJORDJ DJ !(*
- Скайп профил: djordj235
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Re: Проблем с пинга в ЦС.
ето ти някой команди,който ще ти намалят пинга в цс:
cl_weather "0"
cl_minmodel "1"
cl_shadows "0"
r_dynamic "1"
r_novis "0"
r_traceglow "1"
r_wateralpha "1"
r_mirroralpha "0"
r_bmodelhighfrac "5.0"
r_lightmap "0"
mp_decals "20"
gl_max_size "256"
gl_affinemodels "0"
gl_alphamin "0.25"
gl_clear "0"
gl_dither "1"
gl_flipmatrix "0"
d_spriteskip "0"
gl_cull "1"
gl_palette_tex "1"
gl_lightholes "0"
Ако това не Помага Значи или Ти е от Инернет Провидера или Видео картата ти
cl_weather "0"
cl_minmodel "1"
cl_shadows "0"
r_dynamic "1"
r_novis "0"
r_traceglow "1"
r_wateralpha "1"
r_mirroralpha "0"
r_bmodelhighfrac "5.0"
r_lightmap "0"
mp_decals "20"
gl_max_size "256"
gl_affinemodels "0"
gl_alphamin "0.25"
gl_clear "0"
gl_dither "1"
gl_flipmatrix "0"
d_spriteskip "0"
gl_cull "1"
gl_palette_tex "1"
gl_lightholes "0"
Ако това не Помага Значи или Ти е от Инернет Провидера или Видео картата ти
Последно промяна от djowe на 12 Дек 2013, 16:26, променено общо 1 път.
Българи,гордейте се със себе си и със своята родина!
- Баннат
- Ник в играта: beyond
- Скайп профил: gucisan
- Обратна връзка:
Лаги ли ти, само на ЦС? (Ако ти цепи и/или бавно зареждат клипове т.н. може да е от видео картата ти) Или пък може да е от определен сървър, в който играеш...Ама само на теории е лесно...
"Винаги съм чувал да казват, Санчо, че да правиш добро на глупаци, е все едно да наливаш в морето вода."
Офтопик:
ŵħǻť ȷș ßřōķēʼn, ĉąńť ßē řęƑƟŗğęƉ ★ ฿£ý०ʼnЙ
- Напреднал
- Обратна връзка:
Ето ти едно клипче и команди,който биха ти помогнали:
rate 99999
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
fps_max 101
клипчето
И ти препоръчвам да си затваряш скайп,или други ненужни програми,докато играеш цс,защото те също причиняват лаг.
rate 99999
cl_cmdrate 101
cl_updaterate 101
fps_max 101
клипчето
И ти препоръчвам да си затваряш скайп,или други ненужни програми,докато играеш цс,защото те също причиняват лаг.
- Новак
Само в ЦС ми лаги да.Не може да става въпрос за видеокартата, защото преди 2 месеца си я взех и е чисто нова както и си преинсталирах Windows-а скоро.Незнам от съръвъра ли е или от интернета.Защото като вляза само на мен ми лагва, другите играчи нямаха никакви проблеми.А пък като вляза в в друг сървър от друга верига всичко си е ОК.Просто не мога да намеря никаква логика.Ако беше от интернета на хостерите на сървърите, ясно е, че щеше да лагва на всички играчи.Ако проблема беше в мен щеше да ми лагва не само в играта, ами и в нета нали така? Пробвах и с друг ЦС, но същото. Относно човекът с първия коментар, пробвах всички тези команди и няма ефект.beOnewithMe написа:Лаги ли ти, само на ЦС? (Ако ти цепи и/или бавно зареждат клипове т.н. може да е от видео картата ти) Или пък може да е от определен сървър, в който играеш...Ама само на теории е лесно...
- Напреднал
- Обратна връзка:
Ами не знам тогава ако искаш си свали това и си го сложи в cstrike папката и като влезнеш в цс-а напиши в конзолата exec ping.cfg,ако не стане тогава не знам
- Новак
Свалих я и направих това, което ми каза.Със жълт надпис ми изписа ето това в конзолата:djowe написа:Ами не знам тогава ако искаш си свали това и си го сложи в cstrike папката и като влезнеш в цс-а напиши в конзолата exec ping.cfg,ако не стане тогава не знам
"sv_allowupload" changed to "0"
"sv_airaccelerate" changed to "200"
"sv_maxrate" changed to "99999
и фпс-то ми се покачи на 600, но пинга така и не се промени.Отново си беше около 60.
- Напреднал
- Обратна връзка:
Хмммм....Тогава защо не дойдеш да играеш в Slackserv.com?
- Respected
- Ник в играта: J4m3$oN
- Скайп профил: georgi..s
- Обратна връзка:
Пусни пинг към сървъра и виш колко има, спри си торент клиента, скаип и т.н, спри автоматичния ъпдеит на windows 7 временно...
start - > cmd - > tracert slackserv.com и постни резултата
Пробвай и с
fps_max 105
rate 25000
cl_updaterate 100
cl_cmdrate 105
developer 0
7 * * * Request timed out.
8 78 ms 78 ms 78 ms ams-ix-******** [195.69.**.**]
9 * * * Request timed out.
10 43 ms 43 ms 43 ms 151.237.**.**
Проблема е от доставчика ти така като гледам... да не си с wifi?
Пробвай и с
fps_max 105
rate 25000
cl_updaterate 100
cl_cmdrate 105
developer 0
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5TP_IAudn20[/youtube]
- Новак
Написах това в cmd, което ми каза и ми излезе всичко това:georgii.s написа:Пусни пинг към сървъра и виш колко има, спри си торент клиента, скаип и т.н, спри автоматичния ъпдеит на windows 7 временно...
Пробвай и с
fps_max 105
rate 25000
cl_updaterate 100
cl_cmdrate 105
developer 0
Tracing route to slackserv.com
over a maximum of 30 hops
1 <1 ms <1 ms <1 ms 172.16.14.1
2 1 ms <1 ms 1 ms 46.55.255.145.vps.ipacct.com
3 1 ms 1 ms 1 ms thl.o-ge0.p.ipacct.net
4 * * * Request timed out
5 * * 8 ms nail.slackserv.com
Не съм на WiFi. Обаждах се няколко пъти до интернет доставчика си, казах им какъв е проблема, но те казаха, че не би трябвало да е свързано с интернет връзката.
Може би си имал в предвид в cmd на мястото на slackserv, да напиша ИП-то на сървъра, в който ми лагва.Сега се усетих.Ето резултата от този сървър.
1 <1 ms <1 ms <1 ms
2 <1 ms <1 ms <1 ms
3 35 ms 36 ms 55 ms
4 55 ms 55 ms 55 ms
- Напреднал
- Обратна връзка:
Съжелявам,че се намесвам,но нямаш право на двоен пост
- Respected
- Обратна връзка:
Сканирай си компютъра за вируси и си сложи firewall, чрез който да си следиш трафика. С какъв windows си? Проблема може да е в сървъра в който се опитваш да играеш, свържи се с администраторите му...
Ако си с windows 7 спри автоматичния ъпдеит на ОС отвори таск мениждъра и разгледай стартиращите процеси...
Също така съдеики по 1-то мс ми идва на акъл-а че сървъра е на твоята локална машина, или на доставчика ти, разгледаи за проблеми може би имаш и рутер който да забива от време на време ... това са мойте предположения да не си случаино с VPS?
разгледай cfg фаиловете които се exec ват при игра, в този сървър може да има сетващ реитовете плъгин който евентуално ги смалява или увеличава като влезеш си ги провери ;) пробваи да зададеш "low" приоритет на hl.exe случваше се този проблем при по стари версии на 7цата
Ако си с windows 7 спри автоматичния ъпдеит на ОС отвори таск мениждъра и разгледай стартиращите процеси...
Също така съдеики по 1-то мс ми идва на акъл-а че сървъра е на твоята локална машина, или на доставчика ти, разгледаи за проблеми може би имаш и рутер който да забива от време на време ... това са мойте предположения да не си случаино с VPS?
разгледай cfg фаиловете които се exec ват при игра, в този сървър може да има сетващ реитовете плъгин който евентуално ги смалява или увеличава като влезеш си ги провери ;) пробваи да зададеш "low" приоритет на hl.exe случваше се този проблем при по стари версии на 7цата
- Новак
Извинявай, но ако може да ми обяниш малко-по конкретно, че не разбирам много от тези.Как по-точно да спра този ъпдеит на ОС и докато разглеждам тези cfg файлове, по какво да съдя дали имам както го каза "сетващ реитовете плъгин".Иначе в първия пост на темата съм написал, че сканирах за вируси и в крайна сметка ги изчистих, но пак ще го направя за всеки случай.Нямам рутер и не съм с VPS.Не вярвам проблема да е в сървъра, защото, когато вляза в него, само на мен ми лагва така, другите играчи нямат моя проблем.Ако беше от сървъра проблема би трябвало да лагва на всички нали така?Това с Task Manager-а го направих, но няма резултат.georgii.s написа:Сканирай си компютъра за вируси и си сложи firewall, чрез който да си следиш трафика. С какъв windows си? Проблема може да е в сървъра в който се опитваш да играеш, свържи се с администраторите му...
- Respected
- Обратна връзка:
Пусни си цс -а и пусни да сканира тази програма, Цък ще сканира какви процеси имаш стартирани, каква ти е конфигурацията, напиши ми на ЛС този сървър ;)... В други сървъри проблеми имаш ли? Влез в папка cstrike и разгледаи всички cfg фаилове ... най добре е да изтриеш config.cfg и да пуснеш играта от ново за да ти сетне default настроики разгледаи и фаила autoexec.cfg ако има редове exec ващи други фаилове ги изтрии, в таск мениджъра си разгледаи кой процес колко използва. Влез в контрол панела > windows update > change settings > от падащото меню избери "chek for updates but let me choose...
Пинга ти се дига незнаино защо , вируси, програма която харчи ресурс, грешно въведени реит настроики, сложи си комодо и следи кой процес ти прави наи много трафик виж дали не ти прави проблем кабела за интернета драивера на лан картата и т.н при 1 мс и после подскачане на 55 е малко странна работата ;) ако Windows -a ти е 7ца и e по стар билд имаше някакви проблеми с cs обнови го до SP1 и най новите му ъпдеити task-manager > hl.exe сложи на low priority, пробваи с друг цс клиент изтегли си на warzone 6153 билд -а
Пинга ти се дига незнаино защо , вируси, програма която харчи ресурс, грешно въведени реит настроики, сложи си комодо и следи кой процес ти прави наи много трафик виж дали не ти прави проблем кабела за интернета драивера на лан картата и т.н при 1 мс и после подскачане на 55 е малко странна работата ;) ако Windows -a ти е 7ца и e по стар билд имаше някакви проблеми с cs обнови го до SP1 и най новите му ъпдеити task-manager > hl.exe сложи на low priority, пробваи с друг цс клиент изтегли си на warzone 6153 билд -а
- Напреднал
- Ник в играта: famozen
- Обратна връзка:
Да ви е хрумвало, че просто може да е от интернет доставчика му. Спирай тегленето на торени и ако имаш изтеглени спирай сийда им. Това също може да товари връзката.
- Respected
- Обратна връзка:
Е тои беше споменал, че се е свързал с доставчика си. Или тях ги мързи да си свършат работата или проблема е от него. Най вероятно е 2рият случаи