Проблем със игри (НЕ само ЦС)

Тук ще се местят приключените теми от този раздел.
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: LegendaryLamer
Скайп профил: knight_962
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Проблем със игри (НЕ само ЦС)

Мнение от fast1r1s »

Започнах да забелязвам проблеми със игрите- резки fps дропове. Странното е че когато минимизирам и пусна Task Manager играта натоварва на по 50-60% и бързо спада на нормалните 1-2%. Това се случва много често и се оправя с минимизация/максимизация. Нямам си на идея от какво може да е (според мен нещо с процесора) за това искам идеи :). Проблема не е от вирус (след формат е същото ^^)
Офтопик:
Laptop specs (2 years old):
Model: Acer Aspire 5750g
CPU: Intel Core i7 2630QM
GPU №1: Intel HD family 3000
GPU №2: Nvidia Geforce gt540m 1GB
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 4:20
Обратна връзка:

Re: Проблем със игри (НЕ само ЦС)

Мнение от Lucky »

Ами и аз преди имах много слаб комп, като цяло слаб процесор с 2 гб рам памет и ми правеше същите проблеми.
Затова си изключвах програмите, които вероятно го натоварват излшно и ми пада рязко фпс-то на цс-а (skype, internet explorer, ако слушаш музика вероятните програми, дуги влключени игрии етц.) А пък може и наистина да имаш някои вируси който го товарят или нещо от тоя сорт...ее, надявам се да съм помогнала с нещо :victory:
I'll see you soon then..
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Iznogoud
Скайп профил: feedme369
Обратна връзка:

Мнение от iSpoxxy »

И аз имам същия този проблем. В началото играх всичко без засечка на лаптопа ми, сега от време на време яко пада FPS-a и играта става невъзможна.
Инфо за лаптопа ми:

Код за потвърждение: Избери целия код

Processor: Intel (R) Pentium (R) CPU B950 @ 2.10GHz  2.10GHz (двуядрен)
RAM: 6 GB
Video card: AMD Radeon HD 6370M
Посъветвах се с няколко приятела и ми казаха да го пратя на почистване, защото ми е от 1 година и не съм го чистил въобще.
Казаха ми го предимно, защото вече почва адски бързо да ми се нагрява, че чак после пържоли мога да слагам на него да ми се пекат. :D[/b]
Аватар
Exo
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Unforgiving
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от Exo »

fast1r1s написа:Започнах да забелязвам проблеми със игрите- резки fps дропове. Странното е че когато минимизирам и пусна Task Manager играта натоварва на по 50-60% и бързо спада на нормалните 1-2%. Това се случва много често и се оправя с минимизация/максимизация. Нямам си на идея от какво може да е (според мен нещо с процесора) за това искам идеи :). Проблема не е от вирус (след формат е същото ^^)
Офтопик:
Laptop specs (2 years old):
Model: Acer Aspire 5750g
CPU: Intel Core i7 2630QM
GPU №1: Intel HD family 3000
GPU №2: Nvidia Geforce gt540m 1GB
Ами аз имам същи проблем... Но при мен май е от нета :mnms: Процесора ми без да го товаря ми е на 50-60% пък като пусна скайп и цс се качва на 100% и не мърда... Та иначе компа го бива горе долу :bow: Ако някой знае какво да направим с fast, нека помогне ;д
Офтопик:
ОБЯВА: Продавам жена си. В добро състояние е. Регистрация - 1988г., обем на гърдите - 2 литра, мощност - 100 децибела, пробег из магазините - 78000км, цвят на купето- блондинка, фасада - ежедневно боя
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

обнови си драйвърите на видео картата до най новите и виж дали проблема ще е налице
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Koceto
Скайп профил: koceto_slackserv
Обратна връзка:

Мнение от Koceto »

Genata написа:обнови си драйвърите на видео картата до най новите и виж дали проблема ще е налице
Към това, което добави Гената мога да добавя само да си свалите някоя програмка за измерване температурата на ядрата на процесова/CoreTemp върши работа/. Вижте нормалните стойности на за вашия процесор и ако имате голямо надхвърляне на показаните рефернтни температури си зачистете хувабо компютрите.

п.п. До преди 2 години не съм вярвал това колко проблеми може да създаде. При мен буквално прегряваше процесора и можеше да ти скъса нервите...
'' Човек не може да се изгуби, освен когато е сигурен, че знае пътя..."
Китайска пословица
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от fast1r1s »

Драйвери на видео картата са най-новите, на процесора не мога да намеря по-нови от тези на диска/сайта на Acer (не намирам download бутон в intel сайта :hmm: ). Съмнява ме да е от прегряване щом като минимизация/максимизация оправя за няколко минути fps но след седмица ще го чистя(свършва гаранцията на 14 :D). Чакам още предложения :)
Изображение
Аватар
Зарибен
Зарибен

Ник в играта: Fragmann
Обратна връзка:

Мнение от fragman »

И аз имам същия проблем, даже съм пуснал тема няма оправяне лаптопа ми е мощен интернета ми е бърз и ми загрява много както на испокси ..
Процесор: Intel Pentium B980 (2.4 GHz, 2MB Cache)
- Памет: 6GB DDR3 / 1333Mhz
- Хард: 1000GB 5400rpm
- Видео: NVIDIA GeForce GT 635M, 2 GB
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: ,

Мнение от kr0z »

Проблемът ти със сигурност е от това,че не е чистен,а и не ползваш малък процесор.Той също загрява бая.Иска си едно почистване и да не го товариш толкова все пак е лаптоп това и с всяка една тежка игра която играеш процесора и видеото ти се тормозят сериозно.Затова просто иди да го почистят и по-леко го давай с мощните игри ;)
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от fast1r1s »

kr0z написа:Проблемът ти със сигурност е от това,че не е чистен,а и не ползваш малък процесор.Той също загрява бая.Иска си едно почистване и да не го товариш толкова все пак е лаптоп това и с всяка една тежка игра която играеш процесора и видеото ти се тормозят сериозно.Затова просто иди да го почистят и по-леко го давай с мощните игри ;)
Да не би минимизирането да охлажда процесора? :D . Мощни игри не играя и ми е пределно ясно че греенето е проблем но след 1 седмица ще го изчистя и съм сигурен че още ще е така.
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: ,

Мнение от kr0z »

fast1r1s написа:
kr0z написа:Проблемът ти със сигурност е от това,че не е чистен,а и не ползваш малък процесор.Той също загрява бая.Иска си едно почистване и да не го товариш толкова все пак е лаптоп това и с всяка една тежка игра която играеш процесора и видеото ти се тормозят сериозно.Затова просто иди да го почистят и по-леко го давай с мощните игри ;)
Да не би минимизирането да охлажда процесора? :D . Мощни игри не играя и ми е пределно ясно че греенето е проблем но след 1 седмица ще го изчистя и съм сигурен че още ще е така.
Повярвай ми ще се оправи,защото имам приятел които играе подобни игри и лаптопът му не бе чистен от доста време и след като го изчисти всичко си вървеше,като "по вода" !
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от fast1r1s »

kr0z написа:
fast1r1s написа:
Повярвай ми ще се оправи,защото имам приятел които играе подобни игри и лаптопът му не бе чистен от доста време и след като го изчисти всичко си вървеше,като "по вода" !
Не разбирам откъде разбра кои са тези подобни игри като не съм написал кои игри играя в 1вия пост
Изображение
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от fast1r1s »

Нов 'симптом'! Когато движа скролла фпса пада :D
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Guardian Angel
Обратна връзка:

Мнение от Guardian Angel »

Я си отвори "Task managera" и направи некоя снимка да се видят всичките ти активни процеси в момента. Какви температури държи въпросната машина ? Сигурен ли си че не си омазал системата с неправилно инсталирани драйвъри ? Правиш ли някаква профилактика на компютъра от към софтуерна страна да почистваш ненужните и подреждаш разхвърляните "неща".
Като се иска помощ за проблем е хубаво да се дава пълна информация :)
Изображение

It's your choice how to live !
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от fast1r1s »

Цъкни ме нежно
Ето ти Task Manager. Драйвери тези от диска (можеш да ги видиш на acer.bg Acer Aspire 5750g). Излишни "неща" нямам. Преинсталиран е преди около седмица и всичко което е теглено от тогава са java, flash player, Steam(от там всичко ме съмнява да има вируси) avast и BitComet. Преди преинсталацията все същото си правеше но не се бях сещал тук да пиша а в други форуми никой не отговаря :D. Мисля че трябва да допълня, че през Декември миналата година изгоря хард диска и когато го върнаха от гаранцията (почистен от праха, сменени паси etc-грееше много по малко) още си беше така...
Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”